wachtwoord vergeten registreren
Jongen telt geld op de vloer

Hybride warmtepomp i.c.m. cv-ketel

Bespaar met de Hybride Elga Ace! Bereken uw voordeel!

Uw hybride warmtepomp met cv-ketel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om naast hun cv-ketel ook een hybride warmtepomp te nemen. Een ontwikkeling die ESNW van harte toejuicht, omdat een hybride warmtepomp u op een duurzame manier helpt om minder gas te verbruiken.

Hoe werkt een hybride pomp i.c.m. cv-ketel?

Een hybride warmtepomp is een kleine, niet-zelfstandige warmtepomp die naast uw hoogrendement cv-ketel (ofwel hr-ketel) gehangen kan worden. Deze warmtepomp zorgt er het grootste deel van het jaar voor dat uw woning verwarmd wordt. Bij erg koud weer, of voor het opwarmen van uw tapwater, gaat uw cv-ketel aan het werk. De samenwerking tussen deze twee toestellen zorgt ervoor dat uw gasverbruik aanzienlijk afneemt.

Zo werkt een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een lucht-water toestel; dit houdt in dat de warmtepomp warmte (ofwel energie) uit de buitenlucht haalt en deze, via de warmtewisselaar, weer afgeeft aan het warmwatercircuit van uw verwarmingsinstallatie. Ook in de winter kan uw lucht-water warmtepomp energie uit de lucht halen, maar als het buiten erg koud wordt kan het zijn dat uw toestel nog wat hulp nodig heeft van uw cv-ketel.

Onderhoud voor uw hybride warmtepomp met cv-ketel

Wanneer u thuis een hybride (lucht/water) warmtepomp met cv-ketel heeft hangen kunt u bij ESNW kiezen voor een onderhoudsabonnement voor verwarmingstoestellen. U kunt vervolgens kiezen uit twee verschillende abonnementen; Onderhoud of Comfort. Omdat er sprake is van een hybride-systeem betaalt u een toeslag (de hoogte van de toeslag is afhankelijk van het abonnement dat u kiest). Op die manier heeft u beide toestellen in één onderhoudsabonnement. Bekijk hier onze hybride abonnementen!

Wat mag u van ESNW verwachten?

Wanneer u bij ESNW een abonnement heeft afgesloten komt één van onze vakkundige monteurs één keer per twee jaar langs om uw toestellen schoon te maken en grondig te inspecteren. Zo blijft alles veilig en lekker fris. Bent u benieuwd naar onze onderhoudsabonnementen? Lees er meer over op onze storing & onderhoud pagina!