wachtwoord vergeten registreren
Jongetje speelt in warm bad

energie besparen met ESNW

Energie besparen doet u met ESNW!

De energierekening omlaag krijgen gaat niet alleen over kosten; het gaat ook over de toekomst van onze kinderen. Doorgaans kunt u door een stukje bewustwording en simpele keuzes al flink besparen. Bovendien kan iedereen in het gezin vaak een steentje bijdragen. Zo wordt duurzaam wonen ook nog leuk! Om u vast op weg te helpen deelt ESNW daarom graag wat handige tips.

Energie besparen met goed onderhoud

U zou het misschien niet meteen zeggen, maar vaak kunnen mensen nog geld besparen door scherper te zijn op het onderhoud van hun verwarmings-, warm water- en ventilatietoestellen. Vaak stellen mensen het onderhoud namelijk uit omdat het nog niet nodig lijkt. En dat is jammer, want de ervaring leert dat u daarmee vaak juist een hoop geld laat liggen.

Besparen door regelmatig onderhoud

Wanneer bijvoorbeeld uw cv-ketel nog 'gewoon' zijn werk lijkt te doen zal deze, wanneer het onderhoud niet bij wordt gehouden, na verloop van tijd steeds harder moeten gaan werken om dezelfde resultaten te behalen.

Het lijkt dus alsof alles nog gewoon werkt zoals normaal, maar uw ketel gaat ongemerkt steeds meer energie verbruiken waardoor uw energierekening ook langzaam steeds verder oploopt. Daarnaast wordt de levensduur van uw toestel korter als u 'bespaart' op het onderhoud. Bespaar dus geld door uw toestel regelmatig te laten onderhouden; het verdient zichzelf weer terug!

Onderhoud door ESNW

10x slim besparen met ESNW

Wilt u direct beginnen met besparen? Probeer dan eens de 10 bespaartips van ESNW?

 1. Zet 1 uur voor het slapen gaan de thermostaat vast lager.
 2. Plaats radiatorfolie voor warmte-isolatie van muren.
 3. Dicht kieren en naden van ramen met tochtstrips.

 

Meer bespaartips? Lees ons blog!

Ook belangrijk voor u

 • Ventilatiekanalen reinigen
  Ventilatiekanalen reinigen
  Heeft u een WTW unit of mechanische ventilatie in huis? Vergeet dan niet om ook de kanalen te laten reinigen. Zo voorkomt u een ongezond binnenklimaat.
 • Zuinig stoken doe je zo!
  Zuinig stoken doe je zo!
  Zuiniger stoken is goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. We geven u daarom graag wat handige tips!
 • Besparen in de keuken
  Besparen in de keuken
  In de keuken wordt een hoop energie verbruikt, zelfs als we er niet zijn. Vaak geen overbodige luxe, maar het kost wel behoorlijk wat energie. In de keuken valt bij veel mensen dan ook nog een hoop te besparen!
 • Zuinig omgaan met elektrische apparaten en verlichting
  Ga zuinig om met kleine apparaten en verlichting
  Veel mensen zijn bezig om hun leefstijl duurzamer te maken; we kijken dan vaak naar het grote plaatje, maar ook de kleine beetjes, zoals verlichting en kleine apparaten, helpen!