actie
Eenmalige onderhoudsbeurt van uw cv-ketel!

Liever geen abonnement? Geen probleem. Eenmalig onderhoud is bij ESNW ook zo geregeld! Meer weten over deze actie.

wachtwoord vergeten registreren

certificeringen & keurmerken

ESNW bezoek bij klant
Vragen? Zoek uw vestiging
OK CV keuring nodig? Bel 072 - 512 31 34

Wij nemen ons werk serieus!

ESNW hecht waarde aan kwaliteit. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze (aankomende) monteurs over een bepaald kennisniveau beschikken (en houden) en zij voldoen aan de noodzakelijke competenties voor het goed uitvoeren van hun vak. Benieuwd hoe wij deze kwaliteit en uw veiligheid waarborgen?

OK CV keurmerk

"Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar koolmonoxideongevallen blijkt dat 46% van de ongevallen gebeurt met een cv-installatie; het merendeel modern en goed onderhouden.

Hoewel bewoners en woningeigenaren in eerste instantie zelf verantwoordelijk zijn voor een veilige installatie in de woning, moeten zij wel kunnen vertrouwen op het vakmanschap van de door hen ingehuurde professionals."

Als erkend onderhoudsbedrijf voor de cv-ketel sluiten wij ons daar volledig bij aan. Veiligheid gaat namelijk voor alles vinden wij. Wij beschikken niet alleen over het OK CV keurmerk, wij kunnen ook nog een OK CV inspectie uitvoeren voor € 36. Zo komt u meer te weten over te technische staat van uw cv-ketel en weet u direct in welke mate u veilig en energiezuinig aan het stoken bent. 

Interesse in onze OK CV keuring? Lees hier alles !

SBB leerbedrijf

In het verleden is besloten om ESNW als bedrijf te laten certificeren tot leerbedrijf voor onderhouds- resp. servicemonteur en servicetechnicus installatietechniek. Deze certificaten zijn in 1993 behaald en worden sindsdien jaarlijks getoetst. Wat betekent dat voor de kennis en kwaliteit binnen ons bedrijf:

  • Sinds 26 februari 2009 is ESNW 'erkend parktijkopleidingscentrum'. Met ingang van begin 2007 heeft ESNW een fulltime opleider t.b.v. de praktijkopleiding van onderhouds- en servicemonteurs.

  • Deze praktijkopleiding vindt vanaf 1 oktober 2007 plaats in een geheel nieuw, zeer goed geoutilleerde instructieruimte, waarbij ook de mogelijkheid geboden wordt om warmtepompen en airco's te instrueren.

  • ESNW vindt talentontwikkeling belangrijk. Wij staan te allen tijde open voor gemotiveerde en enthousiaste stagiaires en/of aanvragen voor gastdocentschappen, demonstraties etc.

SCIOS gecertificeerd

Het is verplicht om stookinstallaties eens in de zoveel tijd te laten inspecteren. Deze inspecties zijn niet alleen noodzakelijk, het bespaart uiteindelijk ook kosten. Goed onderhouden installaties verbruiken minder energie. De technische regelgeving voor inspecties wordt beheerd door Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties, afgekort SCIOS.

Wij zijn door SCIOS gecertificeerd voor keuring en onderhoud aan installaties. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om een Periodieke inspectie (PI) en Periodiek Onderhoud (PO) uit te voeren. Tevens voeren wij een Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI) uit. Deze inspectie vindt eenmalig plaats bij de inbedrijfsstelling van een installatie of eerste keuring van de stookinstallatie.

Komt het vermogen van de installatie boven 100kW dan moet deze jaarlijks onderhouden en elke vier jaar gekeurd worden. Tenzij dit anders is vastgelegd bij de Eerste Bijzondere Inspectie.

Het SCIOS heeft een centraal afmeldsysteem waarin SCIOS-gecertificeerde bedrijven onderhoud en inspecties kunnen afmelden. Hiermee kunnen milieuambtenaren direct zien of een bedrijf aan de inspectieverplichting voldoet.