STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Oude koperen geiser op retro behang

Tijd om uw open gasgestookte geiser te vervangen

Waarom u uw open gasgestookte geiser beter kunt vervangen

Veel mensen hebben hem nog hangen in hun keuken of caravan; de oude open gasgestookte geiser. Inmiddels mogen deze geisers uit veiligheidsoverwegingen niet meer worden verkocht, dus hoe slim is het om uw oude open geiser nog te laten hangen?

Wat is een geiser?

Veel mensen kennen de geiser wel; dat kleine witte kastje aan de muur met dat blauwe vlammetje, dat zorgt voor het warme water en zacht begint te zoemen zodra de warmwaterkraan open wordt gedraaid. De geiser. Geisers worden vaak verwarmd door aardgas of elektriciteit, maar sommige werken ook op propaan (vaak zien we dit model terug in de caravan).

Doorstroomtoestel

Bij een geiser wordt het water verwarmd terwijl het door het toestel heen stroomt. Een geiser wordt daarom ook wel een doorstroomtoestel genoemd. Door deze manier van water verwarmen heeft u altijd toegang tot warm water, zoveel u maar wilt. Dat maakt een geiser voor veel mensen erg interessant. Leuk feitje; wist u dat de geiser is vernoemd naar een oude natuurlijke heetwaterbron in IJsland, de Geysir (IJslands voor ‘spuiten’)?

Open en gesloten gasgestookte geisers

Er zijn twee verschillende soorten gasgestookte geisertoestellen te onderscheiden; open geisers en gesloten geisers. Een gesloten gasgestookte geiser heeft een eigen aanvoerbuis voor verse lucht en een eigen afvoerbuis voor de rookgassen, zodat de vervuilde gassen weer naar buiten worden geloodst. Een open gasgestookte geiser onttrekt voor de verbranding lucht uit de ruimte waarin hij hangt. Voor de rookgassen wordt er een afvoerbuis naar buiten gebruikt.

Hierin ligt meteen het grote risico van een open gasgestookte geiser; bij te weinig aanvoer van verse lucht voor de verbranding, wat in kleinere ruimtes of caravans sneller kan gebeuren dan u zou denken, ontstaat er in de rookgassen meer koolmonoxide.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide is een geurloos, kleurloos en smaakloos gas dat voor mensen levensgevaarlijk kan zijn. Het is daarom niet meer toegestaan om dit type toestel in huis te installeren. Wie al een dergelijk toestel heeft hangen hoeft deze niet meteen te vervangen, zolang er boven de geiser maar wel een ontluchtingsrooster aanwezig is (dat niet afgesloten kan worden). Maar als u het toestel al een tijdje heeft hangen kunt u misschien beter overwegen om te investeren in een ander, veiliger toestel…

Oude geiser vervangen?

Tijd om uw oude geiser te vervangen? Een nieuwe cv ketel kiezen kan telefonisch via onze klantenservice, maar ook prima online . En als u kiest voor een CV ketel kopen of huren. Wij kunnen u adviseren met de keuze, de gehele aanschaf en installatie verzorgen en door de jaren heen het onderhoud aan uw cv ketel verzorgen.