wachtwoord vergeten registreren
Ventilatiekanalen reinigen met onderhoud

Onderhoud ventilatiekanalen

Vragen? Bel 072 - 5123134

Wanneer laat u de ventilatiekanalen reinigen?

Dankzij een mechanisch ventilatiesysteem of een WTW unit kunt u verontreinigde lucht snel en efficiënt uw woning uit krijgen. Zo zorgt u voor een gezond klimaat in huis voor u en uw gezin. Om ervoor te zorgen dat uw ventilatiesysteem goed blijft werken en niet ongemerkt vieze lucht gaat verspreiden is het echter wel van groot belang dat ook de ventilatiekanalen van uw systeem zo nu en dan goed worden schoongemaakt.  

Minder onderhoud is ongezond (en duur)

Veel mensen vergeten het onderhoud van hun mechanische ventilatiesysteem of WTW unit goed bij te houden. Begrijpelijk, want zolang het systeem goed zijn werk blijft doen is het voor veel mensen allang goed. Toch is het belangrijk om voor regelmatig onderhoud en periodieke reiniging te zorgen. Te veel stof en vuil in de kanalen en de afzuigunit kunnen er namelijk voor zorgen dat uw ventilatiesysteem minder goed gaat werken. Alles lijkt dan nog goed te lopen, maar in werkelijkheid moet uw systeem veel harder werken om hetzelfde resultaat te behalen, waardoor uw energierekening ongemerkt oploopt.

Ongezonde situaties

Daarnaast zorg slecht onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem en WTW unit ook voor ongezonde situaties in huis. Het vuil dat in uw kanalen achterblijft kan namelijk bacteriën en ziektekiemen veroorzaken door de verontreinigde lucht. Deze bacteriën worden vervolgens weer verspreid waardoor de lucht, vol micro-organismen, veel allergische reacties en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Zorg er dus voor dat u uw ventilatiekanalen in ieder geval eens per 2 jaar worden gereinigd (vervang uw filters bij voorkeur zelfs jaarlijks).

Ventilatiekanalen laten reinigen door ESNW

Gezonde, schone lucht in huis is van essentieel belang. Niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee. Regelmatig onderhoud zorgt voor:

  • Minder energiekosten
  • Minder geluidsoverlast
  • Minder stof in huis
  • Minder gezondheidsklachten
  • Betere luchtkwaliteit

Een gezond binnenklimaat begint dus met schone kanalen. Laat het reinigen van uw ventilatiekanalen daarom altijd uitvoeren door een erkend onderhoudsbedrijf, zoals ESNW. Wij rekenen voor een schoonmaakbeurt van de ventilatiekanalen € 54,85 (materiaalgebruik) en arbeidsloon € 7,45 / 5 min.

Wilt u meer weten over onze abonnementen en de tarieven voor uw ventilatietoestel? Bekijk dan onze storing & onderhoud pagina.

Bel ons om een afspraak te maken!