wachtwoord vergeten registreren
CV-ketel bijles
Vragen? Zoek uw vestiging

CV-ketel bijles

Eén van die dingen die we als vanzelfsprekend ervaren. Tot het moment van een cv-ketel storing zich aandient en het huis koud is of er alleen nog maar koud water uit de douche komt.

Verwarming betekent comfort

Pas op dat moment gaan de alarmbellen rinkelen en realiseren we ons dat ook een cv-ketel onderhoud nodig heeft. In veel gevallen is het kwaad dan al geschied. Je betaalt vervolgens hoge kosten voor het laten langskomen van een storingsmonteur die (meestal tijdelijk) het probleem verhelpt. 

Als service- en onderhoudsbedrijf weten wij als geen ander wat het belang is van onderhoud en controle. Net als elk apparaat heeft ook een cv-ketel of andere verwarmingsinstallatie (of ventilatiesysteem) een technische levensduur die niet oneindig is. Daarom enkele weetjes over het onderhoud aan de cv-ketel! Van die dingen die écht handig zijn om te weten als je jezelf nog afvraagt of zo'n onderhoudsabonnement nou eigenlijk wel nodig is!

7 cv-ketel weetjes

  1. Onderhoud van dergelijke systemen betekent niet alleen meer zekerheid over je eigen wooncomfort, maar vandaag de dag is service en onderhoud ook veel meer gerelateerd aan de optimale werking van de installatie. Een goed afgestelde cv-ketel is te allen tijden erg belangrijk voor je energierekening! Is je cv-ketel 'gewoon' geinstalleerd zonder een check-up (is deze goed afgesteld?) dan loop je het risico dat je onnodig veel gas verbruikt en dus teveel geld uitgeeft! 
  2. Wist je dat het onderhoud van je cv-ketel niet alleen gaat over schoonmaken en een zuinige werking? Het gaat ook over veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van koolmonoxide of rookgas als gevolg van slijtage. Vraag jezelf dus af wat jouw veiligheid (en die van je kinderen) je waard is? 
  3. Besef je dat wanneer je cv-ketel twaalf jaar of ouder is het tijd wordt om na te denken over vervanging. In de meeste gevallen zal de technische levensduur vanaf nu verlopen. Goed om te weten dat je voor een cv-ketel met deze leeftijd over het algemeen gemiddeld zo'n 15-20% meer betaalt.  
  4. Een nieuwe cv-ketel laten plaatsen? Wij horen vaak terug dat die klanten dan in de veronderstelling zijn dat ze geen onderhoudsabonnement nodig hebben. Immers, hij is toch nieuw!? Natuurlijk mag je er vanuit gaan dat je toestel goed werkt, maar ook die kunnen zo nu en dan in storing vallen en horen gewoon jaarlijks of tweejaarlijks gereinigd en goed afgesteld te worden om problemen op langere termijn te voorkomen. 
  5. Als je een nieuwe cv-ketel gaat kopen kan je deze het beste vergelijken en kiezen op basis van; het type cv-ketel, de Comfort Waarde (CW) en het vermogen. Weet wat je wil en vooral, wat je nodig hebt (voordat je een keuze maakt)!
  6. Weet dat een cv-ketel huren (dat kan bij ESNW trouwens ook!) eveneens een mogelijkheid is. Zo hoef je niet in één keer een enorm bedrag te investeren. Je betaalt dan maandelijks een huurbedrag. Let wel op: de ketel zal in de meeste gevallen eigendom blijven van het bedrijf waar je deze huurt. 
  7. Een offerte aanvragen is altijd handig om een goed beeld te krijgen van de te verwachte kosten. Kijk wel even goed of dit een vrijbijvend adviesbezoek zal zijn. Zonde als je voor onaangename verrassingen komt te staan!

 

Kortom, verwarming is in onze huidige tijd niet enkel meer een primaire behoefte. Je kan met je keuze voor een cv-ketel op jouw manier een steentje bijdragen aan duurzame toekomst, besparen en kiezen voor meer veiligheid. Mocht je meer tips willen hebben of zit je nog met wat vragen over het aanschaffen van een nieuwe ketel? Bel of e-mail ons. Wij helpen je graag verder!