STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Meisje met blokken voor de radiator

Het kloppend hart van het huis

Zorg voor het kloppend hart van uw huis

We denken er niet vaak over na, maar de cv-ketel kan gerust gezien worden als het hart van uw woning. Zonder cv-ketel hebben we immers geen warm water om te douchen en blijft ons huis onverwarmd en koud waardoor schimmels vrij spel krijgen. Gek eigenlijk dat veel mensen toch juist op het onderhoud van hun cv-ketel vaak bezuinigen…

Is bezuinigen ook besparen?

Veel mensen denken dat ze geld besparen door niet iedere 2 jaar hun cv-ketel een keer te laten checken. Maar is dat echt zo? Het antwoord is eenvoudig ‘nee’.  

Door op het onderhoud van uw cv-ketel te bezuinigen kan het toestel ongemerkt slechter gaan presteren. Er wordt daardoor meer energie verbruikt om dezelfde resultaten te behalen en de kosten voor uw energierekening lopen langzaam steeds verder op. Daarnaast verslechterd de staat van uw cv-ketel steeds sneller waardoor deze uiteindelijk een paar jaar eerder vervangen moet worden dan noodzakelijk was geweest bij goed onderhoud. Bezuinigen op het onderhoud van uw cv-ketel is dus zeker geen besparing.

Een veilige cv-ketel; van levensbelang!

Naast de illusie dat u geld zou besparen door geen onderhoud op uw cv-ketel te laten plegen is er ook een ander, serieuzer risico dat u hiermee neemt. Naar mate het onderhoud van uw cv-ketel achter blijft wordt namelijk het risico op een defect steeds groter. Niet ieder defect is direct te merken of met het blote oog te zien, maar de gevolgen ervan kunnen fataal zijn. Bij een onderhoudsbeurt komen dit soort mankementen vaak wel naar boven.  

Jaarlijks overlijden er tientallen mensen door koolmonoxidevergiftiging, vaak het gevolg van een slecht onderhouden verwarmingstoestel in combinatie met een slechte ventilatie van de woning. Koolmonoxide is een gas dat we niet kunnen ruiken, proeven of zien en bij inademing raken we snel bewusteloos. Het wordt daarom ook wel ‘de sluipmoordenaar’ genoemd. Het is dus absoluut af te raden om te bezuinigen op het onderhoud van uw cv-ketel; het hart van uw woning moet veilig blijven kloppen!

Bescherm uw gezin, voorkom koolmonoxidevergiftiging

Door regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel uit te laten voeren beperkt u de kans op gevaarlijke situaties, zoals koolmonoxidevergiftiging, aanzienlijk. En laten we eerlijk zijn; een onderhoudsbeurt 1x in de 2 jaar is toch niet zoveel gevraagd?  

Daarnaast kunt u voor extra zekerheid ook kiezen voor een ReTwist CO-Switch. Dit simpele apparaatje zorgt ervoor dat, zodra het koolmonoxide detecteert, uw cv-ketel automatisch meteen wordt uitgeschakeld en de gastoevoer wordt afgesloten. Licht- en geluidssignalen zorgen er vervolgens voor dat u gewaarschuwd wordt zodat u direct actie kan ondernemen. Een veilig idee!

Meer over de ReTwist CO-Switch