wachtwoord vergeten registreren
Voeten die in sloffen stappen

De voordelen van vloerverwarming

Extra besparen met vloerverwarming? Dat lees je hier!

7 voordelen van vloerverwarming

Gaat u verbouwen en twijfelt u nog over het type verwarming dat u in huis wilt nemen? Kijk dan ook eens naar vloerverwarming. Dit verwarmingssysteem heeft namelijk een aantal fijne voordelen die het overwegen meer dan waard zijn!  

Om vloerverwarming te kunnen plaatsen moeten er wel leidingen onder de vloer worden gelegd, dus dit systeem is minder geschikt voor mensen die net klaar zijn met het renoveren van hun woning. 

7 reden om te kiezen voor vloerverwarming

De oude romeinen wisten het al: een kamer op temperatuur brengen door de vloer te verwarmen is een prima manier om een woning behaaglijk warm te krijgen. De romeinen deden dit door warme lucht (afkomstig van houtvuur) door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen, tegenwoordig gebruiken we warm water of elektriciteit.  

Uw huis verwarmen met vloerverwarming heeft een paar duidelijke voordelen, waarvan we de belangrijkste even voor u op een rijtje hebben gezet.  

1. Betere warmteverdeling. Met vloerverwarming wordt de warmte in uw huis beter verdeeld. Doordat het verwarmingsoppervlakte bij vloerverwarming veel groter is dan bij een radiator wordt de warmte efficiënter verspreidt; hierdoor voelt de warmte ook al aangenamer bij een iets lagere temperatuur en hoeft u dus minder hoog te stoken.  

2. Betere luchtkwaliteit. Doordat de luchtcirculatie bij vloerverwarming minimaal is komt er minder stof in de lucht terecht. Vloerverwarming zorgt daarmee dus voor een betere luchtkwaliteit in huis.  

Eenvoudig besparen met vloerverwarming

3. Onderhoudsarm. Vloerverwarming vraagt weinig onderhoud. Lekker makkelijk dus.

4. Energie besparen. Met vloerverwarming kunt u efficiënter stoken doordat de warmte op een gelijkmatige manier wordt verdeeld. Hierdoor kunt u dus energie besparen en de stookkosten beperken.

5. Eenvoudig combineren. Vloerverwarming is makkelijk te combineren verschillende systemen zoals uw cv-ketel, warmtepomp of zonnepanelen.

6. Ruimte besparen. Vloerverwarming is niet zichtbaar, in tegenstelling tot radiatoren die ergens aan de muur hangen. Doordat radiatoren met vloerverwarming meestal niet meer nodig zijn kan de ruimte aan de muur die daardoor bespaard wordt gebruikt worden voor iets anders.

7. Geen koude voeten meer. Doordat de verwarming van een ruimte begint bij uw vloer, blijven uw voeten ook lekker warm. Kunt u weer op blote voeten door uw huis lopen :-)

Extra besparen met een vloerpompschakelaar

Voor wie nog meer energie wil besparen met zijn vloerverwarming is er een pompschakelaar beschikbaar. Een pompschakelaar helpt u energie te besparen doordat hiermee de pomp van de vloerverwarming alleen ingeschakeld is als de cv-ketel ook is ingeschakeld. Om die reden is de pompschakelaar in ongeveer één jaar terugverdiend. Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een pompschakelaar of wilt u er direct één bestellen? Bel ons op: 072 - 512 31 34. We helpen u graag!

Bel ons op: 072 - 512 31 34