wachtwoord vergeten registreren
Veilig slapen met beer

Kiezen voor een vakman

Kiest u “zo’n mannetje” of een vakman?

Wie overweegt om de verwarmingsinstallatie te vervangen laat zich in veel gevallen leiden door de prijs. De goedkoopste aanbieder mag de ketel komen ophangen. En eigenlijk kennen we ook  allemaal wel "zo’n mannetje", iemand die voor een aantrekkelijk bedrag ‘dat keteltje ff bij u thuis komt ophangen’. Maar is dat nou wel zo verstandig?

 

Prijs v.s. veiligheid

Natuurlijk is het heel verstandig om prijzen te vergelijken. Er kan namelijk best verschil zitten in de manier waarop verschillende installateurs hun prijs berekenen, hun werk doen en zich organiseren. Maar standaard voor de allergoedkoopste kiezen is lang niet altijd de beste keuze. Er zijn in Nederland namelijk een heleboel ‘mannetjes’ actief, maar ze zijn lang niet allemaal even ervaren en vakbekwaam.  

Het installeren van een nieuwe cv-ketel gaat niet alleen over het ophangen van een toestel. Bij het vervangen van uw ketel en de daarbij behorende rookgasafvoer kan er namelijk veel misgaan als dat niet op zorgvuldige en deskundige wijze gebeurd. U heeft ongetwijfeld de nare nieuwsberichten over bijvoorbeeld koolstofmonoxidevergiftiging de afgelopen jaren voorbij zien komen. Om er zeker van te zijn dat u met een vakkundige en ervaren installateur van doen heeft kunt u het beste kiezen voor een partij die is aangesloten bij brancheorganisatie Uneto-Vni en die de nodige certificeringen heeft behaald.

Certificeringen

Een goed installateur is in het bezit van de nodige kennis en bijbehorende certificaten. ESNW heeft zowel de SCIOS certificering als een Kenteq certificering. Maar wat betekenen deze certificeringen?  

SCIOS certificering

Het is verplicht om stookinstallaties eens in de zoveel tijd te laten inspecteren. Deze inspecties zijn niet alleen noodzakelijk, ze besparen u uiteindelijk ook kosten. Goed onderhouden installaties verbruiken namelijk minder energie.  

De technische regelgeving voor deze inspecties wordt beheerd door Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties, afgekort SCIOS. Een SCIOS certificering houdt in dat medewerkers gecertificeerd zijn om een Periodieke Inspectie (PI) en Periodiek Onderhoud (PO) uit te voeren. Tevens voeren wij een Eerste- of Bijzondere Inspectie (EBI) uit. Deze inspectie vindt eenmalig plaats bij de inbedrijfsstelling van een installatie of eerste keuring van de stookinstallatie.  

SBB certificering

In het verleden is besloten om ESNW via SBB (toen nog via Kenteq) als bedrijf te laten certificeren tot leerbedrijf voor onderhouds-/servicemonteur en servicetechnicus installatietechniek. Deze certificaten zijn in 1993 behaald en worden sindsdien jaarlijks getoetst. Sinds 2007 hebben we ook een fulltime opleider voor de praktijkopleiding van onderhouds- en servicemonteurs in dienst. Al onze monteurs hebben dus hun diploma op zak en worden geschoold door onze eigen praktijkopleider!

Keurmerken en lidmaatschap

Lidmaatschap Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersorganisatie en een absolute autoriteit op het gebied van de installatietechniek en elektrotechnische detailhandel. Leden van Techniek Nederland staan dan ook voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap en richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van (elektro)technische installaties. Zo’n 5000 bedrijven in de branche hebben een Techniek Nederland lidmaatschap. Met een Techniek Nederland lid weet u zeker dat u een erkende en vakkundige installateur heeft gekozen!  

Lees meer over onze certificeringen