wachtwoord vergeten registreren
Dag van De Duurzaamheid
Vragen? Zoek uw vestiging

Dag van De Duurzaamheid

Vandaag 10 oktober, is het de Dag van De Duurzaamheid. Er zijn veel manieren om duurzamer te leven en dat hoeft niet moelijk te zijn. Gewoon een keer de fiets pakken in plaats van de auto. Toch is er nog veel meer wat je kan doen!

Wat is duurzaam?

We horen de term “duurzaam” steeds vaker. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken omschrijven we als duurzaam.

Het rapport van de Verenigde Naties (World Commission on environment and Development) geeft de definitie voor duurzaam als: de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen om in hun eigen behoeften te voorzien.

Duurzaam omgaan met de telefoon?

De telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook verbruikt de telefoon daardoor meer energie en moet vaker opgeladen worden dan vroeger, kan dat duurzamer? Weet je de Nokia nog? Die batterij kon dagen mee zonder op te laden. Dat was duurzamer maar realistisch is het niet. De telefoon niet meer gebruiken is natuurlijk geen optie, maar langer met de batterij doen misschien wel? Door de applicatie Battery Doctor (voor Android en iOS) te downloaden, krijg je inzicht in hoelang je nog met de batterij kunt doen zonder op te laden. Zo weet jij welke apps stroomvreters zijn, maar worden ook apps afgesloten die actief zijn op de achtergrond. En de app geeft handige tips voor een langere batterijlevensduur.


Veilig & duurzaam stoken
Ook het stoken kan duurzamer. Met een slimme thermostaat ben je al goed op weg om flink energie te kunnen besparen! Aangezien ’s ochtends bij velen de verwarming aanstaat (ja, de herfst is begonnen), zijn een aantal tips om veilig te stoken handig.

Tips om veilig te stoken