STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Mospoppetje in veilige handen

Dag van De Duurzaamheid

Dag van De Duurzaamheid

Vandaag is het 10 oktober, de Dag van De Duurzaamheid. Het doel van deze dag is om mensen bewuster te maken van de manier waarop zij leven en ze aan te moedigen duurzamere keuzes te maken. Een goed initiatief, vinden wij bij ESNW. Daarom hebben we speciaal voor vandaag wat suggesties verzameld om duurzaam de dag door te komen!

Wat is duurzaamheid precies?

Met het woord duurzaamheid worden we inmiddels regelmatig om de oren geslagen, maar wat betekent het nou precies? Een veelgebruikte definitie van duurzaamheid is die van de Verenigde Naties. Zij omschrijven duurzaamheid als: de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen om in hun eigen behoeften te voorzien.  

Simpel gezegd: doe vandaag geen dingen die een nadelig effect hebben op de wereld van morgen. Dat klinkt goed, maar dat is in onze huidige maatschappij toch vaak lastiger dan het lijkt. Bij veel dingen die we doen staan we namelijk niet zo lang stil; onze dagelijkse handelingen en gebruiken lijken onschuldig, maar blijken in praktijk dan toch meer gevolgen te hebben dan we dachten. Daarom is het belangrijk dat we af en toe stil staan bij de beslissingen die we nemen en de handelingen die we verrichten. De Dag van de Duurzaamheid is daar een mooi moment voor!

10x duurzaam op 10-10!

10 suggesties om 10 oktober duurzaam door te komen.   

1. Laat uw auto een dagje staan. Ga bijvoorbeeld vandaag op de fiets naar uw werk of doe uw boodschappen eens te voet.

2. Kook vandaag biologisch en vegetarisch (dus geen vlees en vis).

3. Laat de tv vanavond uit en ga gezellig samen een spelletje doen of lees een goed boek.

4. Douch niet langer dan 2 minuten onder warm water (of sla douchen vandaag een dagje over).

5. Gebruik vandaag geen vaatwasser, maar doe de afwas met de hand. Dit scheelt een hoop water en energie!

Tips om zuinig en veilig te stoken

10x duurzaam (vervolg)

6. Hang uw wasgoed te drogen aan een rek of een waslijntje en laat de droger vandaag eens uit. Ook dit bespaart een hoop energie.

7. Sorteer uw oude spullen en kijk nog eens goed of er iets tussen zit dat u als iets anders kunt hergebruiken. Heeft u er echt niets meer aan? Breng het dan naar een recyclepunt of de kringloop.

8. Doe in de avond gezellig een (paar) kaarsje(s) aan en laat de lampen eens uit. Lekker sfeervol!

9. Zet alle apparaten in huis die op stand-by staan vandaag even uit. Zet ook alleen de hoeveelheid koffie die u gaat drinken en zet het koffiezetapparaat daarna uit.

10. Overweeg eens een zonnelader te kopen voor uw smartphone of verdiep u vandaag in andere duurzame energievormen die u thuis zou kunnen gebruiken. Het aanbod is enorm!