STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Jongetje blaas bellen

Gezonde lucht en ventilatie

Gezonde lucht en het belang van ventilatie

Tegenwoordig leven mensen niet meer zoveel buiten als vroeger. Sterker nog, in onze moderne maatschappij brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door, in huis of op kantoor. Gezonde lucht en goede ventilatie is dan ook van groot belang. Toch blijkt uit onderzoek dat de luchtkwaliteit in huis vaak minimaal 2x ongezonder is dan buiten. Daarom vindt ESNW het tijd voor een paar ventilatietips!

Ventileren kun je leren

De luchtkwaliteit in huis kan bij veel mensen vaak een stuk beter. Zo heeft 1 op de 10 woningen last van schimmel, zijn er nog veel huishoudens waar binnen wordt gerookt en wonen we steeds vaker in goed geïsoleerde woningen die de kou buiten en de warmte, maar ook de vervuilde lucht, binnen houden. Tel daarbij op dat we tegenwoordig meer in huis leven dan buiten en het is niet raar dat allerlei allergieën, luchtwegproblemen en vermoeidheid- en lusteloosheidsklachten versterkt worden.

Zelf beter ventileren

Vroeger waren huizen veel minder goed geïsoleerd dan tegenwoordig en kwam er vanzelf verse lucht de woning in. Tegenwoordig zijn huizen ontzettend goed geïsoleerd en moeten wij zelf voor de verse lucht in huis zorgen.  

Het is dus belangrijk dat u zorgt voor een voortdurende stroom aan frisse lucht in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw ventilatieroosters altijd open staan en zorg ervoor dat de frisse lucht door het hele huis kan stromen. Zet een raam open als u aan het koken of klussen bent en lucht uw huis extra als er veel bezoek is geweest. Zet ook een raampje open na het douchen en laat deze minimaal tot een half uur na het douchen open staan.  

Probeer daarnaast de binnen lucht zo min mogelijk extra te vervuilen. Kook zoveel mogelijk met een deksel op de pan en zet altijd uw afzuigkap aan, rook niet binnen en kies als u gaat verven voor oplosarme verf.

Mechanische ventilatie

Door zelf goed te ventileren zorgt u voor verse lucht in huis, maar u moet hier zelf dan wel zorgvuldig mee omgaan. Een andere manier om beter te ventileren is door gebruik te maken van mechanische ventilatie.

Mechanische ventilatie is een systeem dat lucht afzuigt in de woning door middel van ventilatoren in de badkamer en keuken en dit vervangt met schone lucht. Op deze manier wordt uw huis vanzelf al beter geventileerd en hoeft u er eigenlijk alleen nog maar om te denken dat u af en toe uw woning extra lucht. Let er wel op dat u af en toe uw ventilatiekanalen even laat reinigen.  

Mechanische ventilatie kopen

Wilt u meer weten over mechanische ventilatie of overweegt u het systeem aan te schaffen? ESNW helpt u daarbij graag! Verhoog uw wooncomfort en kies voor de mechanische ventilatiebox van Itho Daalderop; u leest er alles over op onze mechanische ventilatie pagina.