STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Houten huisje met stapeltjes geld

Duurzaam stoken met een hybride warmtepomp

Duurzamer stoken? Overweeg een hybride warmtepomp!

In een eerder artikel vertelde we u al over de warmtepomp; een toestel dat warmte uit de directe omgeving (van waar het toestel is geplaatst) haalt en dit verder verwarmd en verplaatst naar uw woning. Een zelfstandige warmtepomp kan uw volledige huis verwarmen, maar voor veel mensen is dat op dit moment nog een (te) grote investering. Daarom raden veel organisaties in onze branche consumenten aan om te kiezen voor een tussenstap: de hybride warmtepomp. Maar wat is een hybride warmtepomp nou precies?

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een zogenaamde lucht-water warmtepomp; dit betekent dat er warmte uit de buitenlucht wordt gehaald door uw warmtepomp. Deze warmte wordt vervolgens nog verder verwarmd en daarna weer afgegeven aan het warmwatercircuit van uw verwarmingsinstallatie.

Hoewel een hybride warmtepomp een groot deel van de werkzaamheden van uw HR-ketel over kan nemen, kan deze in tegenstelling tot een zelfstandige warmtepomp niet alles doen. U plaatst de hybride warmtepomp daarom naast uw HR-ketel zodat ze op elkaar kunnen worden aangesloten. De ketel kan dan bijspringen om uw hybride warmtepomp te ondersteunen wanneer dat nodig blijkt (dit is doorgaans in de winter).

De voordelen van een hybride warmtepomp

Het gebruik van een hybride warmtepomp levert een aantal directe voordelen op. Uw gasverbruik daalt gemiddeld namelijk met zo’n 50%; hierdoor bespaart u een hoop geld op uw energierekening. Daarnaast verwarmt u uw huis op een veel duurzamere, milieuvriendelijkere manier. Omdat u investeert in het verduurzamen van het energieverbruik van uw woning is het in de meeste gevallen ook mogelijk om subsidie te krijgen voor het aanschaffen van uw hybride warmtepomp. Het kopen van de warmtepomp is daarom zeker het overwegen waard!