wachtwoord vergeten registreren
Houten huisje met stapeltjes geld

Duurzaam stoken met een hybride warmtepomp

Duurzamer stoken? Overweeg een hybride warmtepomp!

In een eerder artikel vertelde we u al over de warmtepomp; een toestel dat warmte uit de directe omgeving (van waar het toestel is geplaatst) haalt en dit verder verwarmd en verplaatst naar uw woning. Een zelfstandige warmtepomp kan uw volledige huis verwarmen, maar voor veel mensen is dat op dit moment nog een (te) grote investering. Daarom raden veel organisaties in onze branche consumenten aan om te kiezen voor een tussenstap: de hybride warmtepomp. Maar wat is een hybride warmtepomp nou precies?

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een zogenaamde lucht-water warmtepomp; dit betekent dat er warmte uit de buitenlucht wordt gehaald door uw warmtepomp. Deze warmte wordt vervolgens nog verder verwarmd en daarna weer afgegeven aan het warmwatercircuit van uw verwarmingsinstallatie.

Hoewel een hybride warmtepomp een groot deel van de werkzaamheden van uw HR-ketel over kan nemen, kan deze in tegenstelling tot een zelfstandige warmtepomp niet alles doen. U plaatst de hybride warmtepomp daarom naast uw HR-ketel zodat ze op elkaar kunnen worden aangesloten. De ketel kan dan bijspringen om uw hybride warmtepomp te ondersteunen wanneer dat nodig blijkt (dit is doorgaans in de winter).

De voordelen van een hybride warmtepomp

Het gebruik van een hybride warmtepomp levert een aantal directe voordelen op. Uw gasverbruik daalt gemiddeld namelijk met zo’n 50%; hierdoor bespaart u een hoop geld op uw energierekening. Daarnaast verwarmt u uw huis op een veel duurzamere, milieuvriendelijkere manier. Omdat u investeert in het verduurzamen van het energieverbruik van uw woning is het in de meeste gevallen ook mogelijk om subsidie te krijgen voor het aanschaffen van uw hybride warmtepomp. Het kopen van de warmtepomp is daarom zeker het overwegen waard!

Hybride warmtepomp met korting bij ESNW

De meest verkochte hybride warmtepomp voor mensen met een koopwoning is momenteel de zogenaamde ventilatiewarmtepomp. Bij dit systeem wordt uw mechanische ventilatiebox vervangen door de ventilatiewarmtepomp en wordt deze aangesloten op uw huidige cv installatie. Een populair toestel in deze categorie is de Ecolution® Solo. Om onze klanten een beetje op weg te helpen bij het investeren in duurzamere oplossingen voor het verwarmen van hun woning, kunt u daarom nu bij ESNW profiteren van een aantrekkelijke korting als u de  Ecolution® Solo koopt. Meer weten? Lees dan snel alles wat u moet weten op de pagina Ecolution ventilatiewarmtepomp.

Onderhoud voor een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp moet net als andere toestellen goed onderhouden worden. Het is daarom belangrijk dat periodiek een ervaren monteur langskomt om het toestel even goed na te kijken. De deskundige medewerkers van ESNW hebben hier veel ervaring mee en helpen u desgewenst graag verder! Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ook eens onze onderhoudspagina.