STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Blote voet in een bloemenveld

De cv-ketel in de zomer vervangen? Slim!

Gratis adviesgesprek? CV-ketel adviesgesprek aanvragen

CV-ketel vervangen? Doe het in de zomer!

Het vervangen van uw cv-ketel is typisch zo’n onderwerp dat de meeste woningeigenaren het liefst voor zich uitschuiven. Handig is anders, want zodra de winterperiode aanbreekt en de cv-ketel hard nodig is wilt u liever niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Heeft de cv-ketel zo nu en dan al last van technische storingen, dan adviseren wij juist om de cv-ketel in de zomer na te laten kijken en misschien zelfs wel over te gaan tot de cv ketel vervangen. ESNW helpt je op weg met een paar belangrijke tips om rekening mee te houden.

5 tips bij het kopen van uw cv-ketel

1. Aantrekkelijk zomervoordeel

Sommige aanbieders van cv-ketels gebruiken de zomerperiode om te stunten met hun prijzen en aantrekkelijke kortingen te geven op cv-ketels. Voor veel mensen is een nieuwe cv-ketel een behoorlijke investering dus het loont om deze prijzen goed in de gaten te houden.

2. Offertes goed controleren

Zijn er inmiddels een paar adviseurs langs geweest en hebben zij een offerte uitgebracht? Leg deze dan eens goed naast elkaar en kies niet direct voor de scherpste prijs. Het kan best zo zijn dat sommige (vervanging van) onderdelen buiten de installatie vallen. Kijk dus goed naar wat er precies bij de prijs is inbegrepen en wat niet. Zonde als je achteraf toch duurder uit bent dan gedacht.

3. Weet met wie u zaken doet

Ook de berichten langs zien komen de afgelopen jaren? Er zijn veel meldingen geweest van ongelukken met koolmonoxide. Helaas komt het nog steeds voor dat er tussen het aanbod van installateurs ook nog veel beunhazen rondlopen. Om die reden adviseren wij altijd om goed te weten met wie je zaken doet. Kijk daarom altijd of een installateur is aangesloten bij een erkend onderhoudsbedrijf en of de installateur het OK CV keurmerk draagt. Check ook even of de partij waarmee u zaken doet is aangesloten bij de landelijke branchevereniging Unento-Vni.

5 tips bij het kopen van uw cv-ketel (vervolg)

4. Inlezen is belangrijk

Het loont echt om vooraf wat vooronderzoek te doen. Zeker als je jaren niet hebt omgekeken naar de cv-ketel en dus niet op de hoogte bent van de toppers van dit moment of de termen die gebruikt worden in ‘verwarmingsland’. Weet waarover je moet beslissen! De Consumentenbond is altijd goed op de hoogte en publiceert regelmatig onderzoeken om te tonen welke toestellen als beste uit de test komen. Een vrijblijvend gesprek met een cv-ketel adviseur is ook een goed idee. Zo’n adviseur luistert goed naar jouw wensen en eisen en bepaalt op basis daarvan welk merk en type (CW-klasse) geschikt is. Let goed op of u moet betalen voor een offertebezoek of dat het een vrijblijvend gesprek is. Hier kan verschil in zitten.

5. Inclusief of exclusief een onderhoudsabonnement

Bedenk goed of u direct een onderhoudsabonnement voor de cv-ketel wilt afsluiten of niet. Veel mensen denken dat zo’n abonnement overbodige luxe is wanneer er net een nieuwe ketel is geplaatst, maar niets is minder waar. Bedenk maar dat een nieuwe auto of fiets toch ook vrij snel weer onderhouden moet worden om groter problemen in een later stadium te voorkomen. 

CV-ketel advies nodig? ESNW helpt!

Geen idee welke cv-ketel het beste bij u en uw persoonlijke situatie past? Dat is niet zo gek! Ieder merk roept om het hardst dat zij de beste keuze zijn. Wilt u echt vakkundig en onafhankelijk advies voor uw nieuwe cv-ketel? Kies dan voor ESNW! We zijn merkonafhankelijk en met onze 45 jaar ervaring hebben we alle benodigde expertise in huis. Onze adviseurs staan voor u klaar.

Bel ons op: 0229-210361