STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
nieuwbouw woningen

Alles over indirect gestookte luchtverwarming

Wat is (in)direct gestookte luchtverwarming?

Al jaren wordt er in nieuwbouwwoningen gebruik gemaakt van direct of indirect gestookte luchtverwarming. In veel gevallen gaat het om de indirect gestookte variant. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen direct en indirect gestookte luchtverwarming? En wat zijn eigenlijk de voordelen?

Direct v.s. indirect gestookte luchtverwarming

Bij luchtverwarming kan er sprake zijn van een direct of indirect gestookte variant.

Indirect gestookte luchtverwarming

Bij indirect gestookte luchtverwarming pompt uw cv-ketel warm water naar het luchtverwarmingstoestel om verwarmingselementen op temperatuur te brengen. Vervolgens wordt de lucht in uw woning aangezogen, langs de elementen gehaald en daarna verwarmd weer uw huis in geblazen. Op deze manier blijft het lekker warm in huis zonder het gebruik van radiatoren.

Direct gestookte luchtverwarming

Bij direct gestookte luchtverwarming is het verwarmingstoestel aangesloten op uw gasaansluiting; deze toestellen hebben hun eigen gasverbrandingselementen die ervoor zorgen dat de aangezogen lucht uit uw woning wordt opgewarmd. Vaak zijn direct gestookte luchtverwarmingstoestellen vrij groot (formaat van een koelkast), waardoor ze in nieuwbouwwoningen minder vaak worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van luchtverwarming?

Er zijn een aantal redenen die (in)direct gestookte luchtverwarming aantrekkelijk maken;

  • De luchtverwarmingssystemen zorgen er in vrij korte tijd voor dat uw woning comfortabel wordt verwarmt (sneller dan wanneer u bijvoorbeeld uw ruimte wilt verwarmen door middel van radiatoren).
  • Dankzij een (in)direct gestookte luchtverwarming kunt u uw huis verwarmen zonder dat u overal radiatoren heeft hangen. Dat scheelt weer wat ruimte en oogt een stuk strakker.
  • Vaak is het ook mogelijk om een airco aan te sluiten op uw luchtverwarmingssysteem. Hierdoor kunt u snel switchen tussen warme en koude lucht.
  • De nieuwste varianten zijn vrij energiezuinig en lekker stil.
  • Bij goede filtering wordt er veel stof uit de lucht gefilterd wat kan bijdragen aan een beter binnenklimaat.

Heeft u (in)direct gestookte luchtverwarming in huis en bent u nog op zoek naar een specialist die u kan helpen bij het onderhoud? De vakmensen van ESNW helpen u graag verder!