STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Slimme thermostaat bedienen met Ipad

Slimme thermostaten

Hoe slim zijn slimme thermostaten?

Wie zich een beetje verdiept in het besparen van energie in huis kan er eigenlijk niet meer omheen; de slimme thermostaat is here to stay! Wat een slimme thermostaat kan en hoe slim een slimme thermostaat nou echt is, is een beetje afhankelijk van het model dat u kiest. Over het algemeen hebben ze een tijdschema, een app voor uw smartphone en hebben ze ‘zelflerende eigenschappen’ om de verwarming van uw huis aan te passen aan uw weekritme.

Eigenschappen van een slimme thermostaat

Tijdschema invullen dankzij een klokthermostaat

Eigenlijk bestaat het gebruik van een klokthermostaat al heel lang. Wie een vast weekpatroon heeft kan hierin heel gemakkelijk aangeven wanneer de verwarming aan moet slaan (half uurtje voor u uit bed stapt of thuis komt), wanneer deze uit moet gaan (half uurtje voor u weg gaat of naar bed gaat) en wat er in het weekend moet gebeuren. Op deze manier heeft u zelf geen omkijken naar de verwarming van uw woning en verloopt het zonder dat u er aandacht aan schenkt toch vrij efficiënt.  Een handige functionaliteit die ook in een slimme meter niet ontbreekt.

Verwarm uw huis via uw tablet of smartphone

Naast een ingebouwde klokthermostaat kunt u uw slimme thermostaat ook bedienen via uw smartphone en/of tablet. Op deze manier kunt u dus op elk gewenst moment uw thermostaat op afstand bedienen. Super handig als u een keer later thuis komt of een onregelmatig weekpatroon heeft. Zet de verwarming zelf gewoon aan en uit, wanneer u maar wilt, waar u maar wilt.

Besparen met een slimme thermostaat

Zelflerend en optimaliserend

De slimme thermostaat kan ook op basis van uw gedrag bepalen hoe de verwarming ingesteld moet worden. Als het apparaat bijvoorbeeld geleerd heeft dat u op woensdag meestal een uur eerder thuis komt, zal het zelf een uur eerder starten met verwarmen. Daarnaast kunnen slimme thermostaten ook de temperatuurinstellingen aanpassen op basis van uw locatie in huis. Bent u dus eerst druk bezig in bijvoorbeeld de woonkamer en gaat u daarna nog een paar uurtjes werken in uw werkkamer? Dan zorgt u thermostaat ervoor dat de woonkamer vast minder wordt verwarmd en dat uw werkkamer lekker op temperatuur komt.

Energie besparen met een slimme thermostaat

U kent het wel; het is koud buiten dus u blijft niet iets te lang in bed liggen. U schuift snel uw ontbijt naar binnen, helpt de kinderen met aankleden en sjeest de deur uit om nog net op tijd op kantoor te komen. Chips! Weer de thermostaat vergeten laag te zetten. Het overkomt veel mensen met een ‘gewone’ thermostaat. Voor we naar bed of naar kantoor gaan vergeten we de verwarming lager te zetten waardoor ons huis de hele dag onnodig wordt verwarmd. Met een slimme thermostaat hoeft u hier niet meer bij stil te staan en kunt u een hoop energie en geld besparen.