actie
Eenmalige onderhoudsbeurt van uw cv-ketel!

Liever geen abonnement? Geen probleem. Eenmalig onderhoud is bij ESNW ook zo geregeld! Meer weten over deze actie.

wachtwoord vergeten registreren

Slimme thermostaten

Slimme thermostaat bedienen met Ipad
Vragen? Zoek uw vestiging

Hoe slim zijn slimme thermostaten?

Wie zich een beetje verdiept in het besparen van energie in huis kan er eigenlijk niet meer omheen; de slimme thermostaat is here to stay! Wat een slimme thermostaat kan en hoe slim een slimme thermostaat nou echt is, is een beetje afhankelijk van het model dat u kiest. Over het algemeen hebben ze een tijdschema, een app voor uw smartphone en hebben ze ‘zelflerende eigenschappen’ om de verwarming van uw huis aan te passen aan uw weekritme.

Eigenschappen van een slimme thermostaat

Tijdschema invullen dankzij een klokthermostaat

Eigenlijk bestaat het gebruik van een klokthermostaat al heel lang. Wie een vast weekpatroon heeft kan hierin heel gemakkelijk aangeven wanneer de verwarming aan moet slaan (half uurtje voor u uit bed stapt of thuis komt), wanneer deze uit moet gaan (half uurtje voor u weg gaat of naar bed gaat) en wat er in het weekend moet gebeuren. Op deze manier heeft u zelf geen omkijken naar de verwarming van uw woning en verloopt het zonder dat u er aandacht aan schenkt toch vrij efficiënt.  Een handige functionaliteit die ook in een slimme meter niet ontbreekt.

Verwarm uw huis via uw tablet of smartphone

Naast een ingebouwde klokthermostaat kunt u uw slimme thermostaat ook bedienen via uw smartphone en/of tablet. Op deze manier kunt u dus op elk gewenst moment uw thermostaat op afstand bedienen. Super handig als u een keer later thuis komt of een onregelmatig weekpatroon heeft. Zet de verwarming zelf gewoon aan en uit, wanneer u maar wilt, waar u maar wilt.

Besparen met een slimme thermostaat

Zelflerend en optimaliserend

De slimme thermostaat kan ook op basis van uw gedrag bepalen hoe de verwarming ingesteld moet worden. Als het apparaat bijvoorbeeld geleerd heeft dat u op woensdag meestal een uur eerder thuis komt, zal het zelf een uur eerder starten met verwarmen. Daarnaast kunnen slimme thermostaten ook de temperatuurinstellingen aanpassen op basis van uw locatie in huis. Bent u dus eerst druk bezig in bijvoorbeeld de woonkamer en gaat u daarna nog een paar uurtjes werken in uw werkkamer? Dan zorgt u thermostaat ervoor dat de woonkamer vast minder wordt verwarmd en dat uw werkkamer lekker op temperatuur komt.

Energie besparen met een slimme thermostaat

Dankzij de slimme thermostaat kunnen veel mensen een hoop geld besparen. Het komt vaak voor dat mensen met een gewone thermostaat vergeten de verwarming lager te draaien voor ze zich in de ochtend naar hun werk haasten. Een slimme thermostaat regelt dat voor u, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Een prettig idee.