wachtwoord vergeten registreren
De onderhoudskalender van ESNW

De onderhoudskalender van ESNW

De onderhoudskalender van ESNW

Niet alleen uw cv-ketel, maar uw hele huis heeft onderhoud nodig. Daarom hebben we bij ESNW een onderhoudskalender opgesteld. Hierin zijn allemaal belangrijkste onderdelen te vinden die onderhoud vereisen, of dit nu repareren, schoonmaken of opruimen is. Lees snel verder!

Het voorjaar

Dit staat voornamelijk in het teken van schoonmaken, schoonmaken en nog eens schoonmaken. Oftewel de grote voorjaarsschoonmaak! Denk hierbij aan het opfrissen van uw matras, dit kunt u al doen door er een beetje waspoeder of soda op te strooien. Denk erom, niet te veel! Dit laat u een paar uur intrekken en haal het dan weg met de stofzuiger, uw matras ruikt weer fris en fruitig!

Gordijnen wassen na een lange winter is altijd goed om te doen. Was ze met de hand en hang ze dan buiten in het lentezonnetje. Zo bespaart u ook nog eens energie! Dan hebben we de keukenkastjes, een onderdeel dat niet mag ontbreken. Pak een emmertje sop en ga in de weer, haal de kastjes leeg sop ze uit en zet vervolgens alles weer schoon terug. Vergeet niet te kijken naar producten die eventueel over datum zijn, gooi die weg!

Veel mensen hebben een zonnescherm en na een winter, waarbij hij alleen maar dicht is geweest, is het goed om deze te controleren en het mechanisme te smeren. Zo werk ook deze weer naar behoren.

De zomer

Hierbij staat het niet alleen in het teken van schoonmaken, maar ook controleren en eventueel repareren. De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog dus wordt het tijd om de thermostaat opnieuw in te stellen. Het makkelijkste is om elke dag een vaste lage temperatuur te kiezen. Hierdoor zorgt u ervoor dat als het iets afkoelt in huis de kachel niet meteen aanslaat.

Tijdens de zomer schijnt de zon, hopelijk, volop en ondanks dat de planten hierdoor lekker kunnen groeien verwachten ze ook water. De meeste mensen hebben een regenton in de tuin, pak het water daar vandaar, zo zorgen we er samen voor dat er geen tekort aan water komt.

De warmte brengt nog meer met zich mee…vuilnisbakken met rare luchtjes. Door het warme weer kan het afval in de bakken gaan broeien en dat wordt dan vochtig. Dit zorgt voor stank en misschien voor nieuwe bewoners. Zorg er daarom tijdig voor dat de bakken uitgespoten zijn en weer fris ruiken.

Om de zoveel tijd is het van belang dat u uw radiatoren ontlucht en wat is een betere tijd om dit te doen wanneer ze niet aan staan, oftewel doe het altijd voor de koude maanden. Het voordeel aan het ontluchten van radiatoren is dat de capaciteit van uw verwarming omhoog zal gaan!

Het najaar

Dit is de tijd van het jaar dat er overal mooie kleuren ontstaan, maar ook dat de temperatuur weer gaat afnemen. Dit is de perfecte tijd om uw cv-ketel te controleren en bij te vullen. Door tijdig uw cv-ketel bij te vullen voorkomt u dat u in de winter onder een koude douche staat omdat er storing is. Weet u niet hoe uw cv-ketel bijgevuld moet worden of wilt u hem een onderhoudsbeurt geven? Maak dan snel een afspraak bij ESNW.

De winter

En toen was de winter aangebroken met de lange en koude dagen. Maar dat betekent niet dat we ingepakt en wel op de bank moeten blijven zitten of een winterslaap moeten gaan houden. Ook deze maand is het nog niet te laat om uw cv-ketel te laten onderhouden. Maar los van dat is het de perfecte tijd om met een warme kop thee uw administratie op orde te brengen!

Heeft u vragen over één van onze producten en/of diensten, of kunnen we u verder helpen bij storingen, met advies of algemene informatie? Bel dan even met ons via 072 - 512 31 34 of mail naar info@esnw.nl o.v.v. Klantnummer of adresgegevens. Onze medewerkers helpen u graag verder!