STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
Jongen telt zijn bespaarde geld

Besparen met isolatie

Besparen door kleine isolatie tips

Veel mensen denken bij isolatie meteen aan het isoleren van spouwmuren of het nemen van dubbele beglazing. Hoewel deze maatregelen absoluut aan te raden zijn begrijpen we ook dat het soms lastig is om deze investering nu meteen te maken. Om uw huis toch vast van betere isolatie te voorzien zijn er ook kleinschaligere stapjes die gezet kunnen worden waarbij een minder grote investering noodzakelijk is.

Investeren in isolatie

Grotere en kleinere investeringen in isolatie verdienen zichzelf in de regel vrij snel terug. Omdat de grotere investeringen vaak op lange termijn de meeste winst opleveren, willen we daar toch heel even bij stilstaan voor we onze tips voor kleinere isolatieoptimalisaties delen!  

Verdien grotere investeringen sneller terug

Veel mensen zien de bedragen die nodig zijn om hun woning grondig te isoleren en schrikken daarvan. Niet gek ook, want op het eerste gezicht kunnen deze kosten er hoog uitzien. Vergeet alleen niet dat u per jaar ook een hoop geld zal besparen doordat u veel zal besparen op uw energierekening. In de meeste gevallen verdient een investering zich in een paar jaar terug; al het geld wat u daarna bespaart is dus ‘pure winst’. Overigens zijn er tegenwoordig ook veel subsidieregelingen waar u gebruik van kunt maken als u uw woning beter wilt (laten) isoleren. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om even te kijken of dak- of spouwisolatie met een dergelijke regeling toch aantrekkelijk voor u is.  

5x besparen met kleine isolatie tips

Wie een kleiner budget heeft en toch wil besparen, of wie al wat grotere isolatieoptimalisaties heeft toegepast en zijn woning verder wil isoleren, kan gebruik maken van de volgende 5 kleine maar handige tips!  

1. Neem rolluiken

Om warmteverlies via de ramen te voorkomen kunt ervoor kiezen om rolluiken te laten plaatsen. Naast isolerend zijn ze ook nog eens zonwerend en een extra maatregel voor inbrekers.  

2. Plaats gordijnen

Overweeg gordijnen voor de ramen te hangen. Dat zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en het staat nog eens sfeervol ook! Let er wel op dat de gordijnen niet voor de verwarming hangen. Wist u dat er ook mensen zijn die een gordijn voor de voordeur hebben hangen om de kou buiten te houden?

5x besparen met kleine isolatie tips (vervolg)

3. Gebruik radiatorfolie

Uiteraard is het niet nodig om de muur te verwarmen, maar doordat de radiator met 1 zijde tegen de muur staat gaat hier toch een hoop warmte aan verloren. Om ervoor te zorgen dat alle warmte van de radiator de juiste kant op gaat, kunt u radiatorfolie achter de verwarming hangen. Hierdoor weerkaatst de warmte naar de juiste kant.  

4. Plaats tochtstrips

Door naden en kieren bij ramen en deuren gaat er vaak een hoop warmte verloren. Dit kan voorkomen worden door tochtstrips te monteren, die ervoor zorgen dat de warmte niet naar buiten kan.  

5. Isoleer leidingen van de centrale verwarming

Voor huizen waarbij de leidingen van de centrale verwarming nog niet in de muren zijn verwerkt is het raadzaam om de leidingen te isoleren. Met name in koude ruimtes gaat er veel warmte verloren. U kunt hiervoor speciaal isolatiemateriaal kopen.