STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
ESNW voor CV kopen, huren en onderhoud

Besparen met de techniek van nu

Besparen met de techniek van nu

Laten we beginnen met de vraag hoeveel u elke maand kwijt bent en dan met name aan uw energierekening? Weet u of deze kosten ook afhangen van externe factoren? Bijvoorbeeld wat voor weer het is? Hoe u zich voelt? Daarbij heeft het ook te maken met techniek…u zult zich nu afvragen hoe dan? Alles over hoe u kunt besparen door middel van techniek leest u hieronder.

Uw cv ontluchten en goed vullen

U kent het vast wel, het geborrel en getik in uw radiator en buizen. Dit betekent dat er luchtbellen in zitten en die zorgen er weer voor dat u uw huis niet goed kunt verwarmen. Dat is zonde en het is makkelijk op te lossen. Wat kunt u doen? Ten eerste is het van belang om het metertje op de cv-ketel te controleren, hier hoort de druk tussen de 1.5 en 2.0 bar te zijn. Op het moment dat u ziet dat de druk lager is, is het van belang dat u het systeem bijvult. Ten tweede ontlucht u uw verwarming als het systeem bijgevuld is. Ten derde controleert u weer de druk op de meter of die niet weer te laag is. Stel de meter is weer te laag, vul opnieuw het systeem bij.

Het ontluchten van de radiator is een klus die zo is gebeurd, maar hoe werkt het? Zet de temperatuur van uw verwarming lager. Draai de radiatorkranen goed dicht, waarna u met het ontluchtingsleuteltje uw radiator aan de zijkant kunt ontluchten. Houd bij het ontluchten een doekje bij de hand omdat er vocht uit de radiator kan komen. Als er geen lucht meer uit de radiator komt, kunt u met de ontluchtingsleuteltje de radiator weer dichtdraaien. Draai de radiator aan de bovenkant weer open en zet de thermostaat weer iets hoger.

Slimme thermostaat

Dit wordt ook wel een SMART-Thermostaat genoemd. Deze thermostaat biedt uitkomst om bewuster om te gaan met uw energieverbruik en helpt u ook om uw energieverbruik te reguleren! Want wist u dat deze thermostaten veel handige opties hebben om dus energie te besparen?

Ze hebben een klokfunctie. Ja we weten dat dit geen nieuwe functie is, maar toch het is nog steeds een handige optie om energie te besparen. Stel de tijdstippen in dat u wilt dat uw verwarming aan gaat. Ook zijn er thermostaten met een lichtsensor. Nu zult u wel denken….waar heb ik dat voor nodig? Met deze sensor wordt er geregistreerd of er lampen aan staan en of het avond is. Hierdoor kan de thermostaat zien of er iemand in huis aanwezig is.

We gaan nog een stapje verder. Tegenwoordig beschikken ze ook over een bewegingssensor. Op het moment dat de bewegingssensor voor een lange periode geen beweging heeft waargenomen in huis, dan schakelt hij de verwarming vanzelf uit. De remote control, voor velen van jullie ook al bekend, maar ook deze blijft handig om te benoemen. Hiermee kun je vanaf een afstand uw thermostaat bedienen. Stel u rijdt naar huis en het is winter. Dan schakelt u hem in en als u dan thuis komt, is het lekker warm!

Als laatste kunt u natuurlijk uw energieverbruik monitoren. Dit gebeurt tegenwoordig via de apps van uw energieleverancier. Hierdoor heeft u inzicht in wat u wel en niet verbruikt. Is het meer of minder dan vorig jaar en waarop kan ik besparen. Oftewel een slimme thermostaat heeft veel voordelen voor het besparen van energie.

Besparen met een HR-ketel

Op het moment dat u wilt gaan besparen met bijvoorbeeld een slimme thermostaat, dan raden we u aan om ook over te stappen naar een HR-ketel. De reden dat we dit aanraden is omdat de nieuwst HR-ketels maar liefst een rendement behalen van 95%. Want met een nieuwe HR-ketel bespaart u maar liefst 200 euro per jaar op uw energierekening. Dit in combinatie met een slimme thermostaat zorgt nog voor meer!