STORING MELDEN OF AFSPRAAK VERZETTEN

Momenteel werken we hard aan de overstap naar een nieuw systeem. Vanwege deze migratie is het tijdelijk niet mogelijk om storingen te melden of afspraken te wijzigen via ons klantenportaal. Wij vragen u vriendelijk om dit tijdelijk telefonisch te melden via 072-5123134. Onze excuses voor het eventuele ongemak. 

wachtwoord vergeten registreren
meisje warm gekleed met hond op bed

5x energie besparen als het buiten koud is

5x energie besparen op koude dagen

Veel mensen vinden het moeilijk om energie te besparen als het buiten kouder wordt. Zeker in de winter is het erg verleidelijk om de kachel wat hoger te zetten en de kamer lekker warm te stoken. Toch zijn er een paar trucjes die u kunnen helpen om de energierekening ook in de winter laag te houden…

5x besparen als het buiten koud is

De kachel uitzetten als het buiten koud wordt is natuurlijk geen optie, maar misschien dat de volgende tips u wél kunnen helpen!

1. Kleden in laagjes

Door meerdere lagen kleding aan te trekken zorgt u ervoor dat u zelf lekker warm blijft en u minder hoeft te stoken. Draag bijvoorbeeld een shirtje of onderhemd onder een blouse en daarover een vest of trui. Of draag eens een thermoshirt of –broek onder uw ‘gewone’ kleding. Daarnaast zijn een paar lekkere warme sloffen een prima uitkomst tegen koude voeten!

2. Warmer in de slaapkamer

Bij veel mensen wordt het ook fris in de slaapkamer, maar de tijd dat ijspegels aan de binnenkant van het raam stonden is bij de meeste huizen, dankzij goede isolatie en dubbele beglazing, wel voorbij. In veel gevallen is extra stoken om de slaapkamer warm te krijgen daarom niet echt nodig. Vaak kunt u het al af met een extra wollen deken of met een lekkere ouderwetse warmwaterkruik.

Wilt u toch uw slaapkamer verwarmen? Zorg dan dat u de ruimte eerst goed ventileert. Frisse, droge lucht wordt namelijk sneller warm.

3. Minder tv kijken en gamen

Omdat de dagen niet alleen kouder maar ook korter worden zitten we in het najaar ook steeds vaker binnen tv te kijken of te gamen. Ontzettend gezellig natuurlijk, maar minder goed voor uw energierekening. Probeer daarom ook een paar avonden op een andere manier te vullen door bijvoorbeeld bordspelletjes te spelen of een boek te lezen.

4. Sfeervol opwarmen

Wie energie wil besparen in de winter kan er ook voor kiezen om het sfeervol aan te pakken. Zet bijvoorbeeld een paar kaarsen neer en doe een paar lampen uit (de kaarsen geven ook nog wat extra warmte af). Pak er een lekkere warme deken bij als u langere tijd op de bank gaat zitten en geniet regelmatig van een warm drankje (koffie, thee, warme choco of soep). Gezellig toch?

5. Maak uw huis winterproof

In het najaar wordt het buiten steeds kouder, donkerder en natter. Maar de winter zelf moet nog komen. Zorg er daarom op tijd voor dat uw huis winterproof is. Draai de buitenkraan dicht (als u die heeft), zorg voor tochtstrippen op ramen en deuren, vul de cv-ketel bij en ontlucht de radiatoren. Overweeg ook eens radiatorfolie op de radiatoren te plakken; zo voorkomt u dat er warmte onnodig naar de muren gaat in plaats van uw kamer in.