actie
Eenmalige onderhoudsbeurt van uw cv-ketel!

Liever geen abonnement? Geen probleem. Eenmalig onderhoud is bij ESNW ook zo geregeld! Meer weten over deze actie.

wachtwoord vergeten registreren

ecolution ventilatiewarmtepomp

Besparen met ventilatiewarmtepomp ecolution
Vragen? Zoek uw vestiging

Een warmtepomp is een duurzame investering!

Denkt u na over de aanschaf van een ventilatiewarmtepomp dan is nu het perfecte moment. Een aantrekkelijke subsidieregeling maakt het mogelijk om de Ecolution Solo met hoge korting bij ESNW te kopen. Fijn voor uw portemonnee! Bovendien kiest u met de Ecolution Solo voor een duurzame investering. Zeker nu stoken op basis van aardgas straks verleden tijd is. Uiteindelijk moet alle Nederlandse huishoudens die dit nu nog doen vóór 2050 overstappen op een milieuvriendelijk alternatief. Maakt u nu al de overstap? 

Een systeem om warmte terug te winnen.

Ventilatiewarmtepomp Ecolution Solo
De Ecolution® solo komt in plaats van de mechanische ventilatiebox en neemt die functie stil en zuinig over. De warme afgezogen lucht wordt d.m.v. de warmtepompfunctie teruggewonnen en met een temperatuur van slechts 5 tot 8ºC naar buiten geblazen. De warmtepomp is in staat de teruggewonnen warmte zuinig op te waarderen naar maximaal 50ºC en af te staan aan het verwarmingssysteem. De Ecolution kan daarmee 24 uur per dag 1,5 KWth leveren aan basislast warmte. Per jaar kan dit oplopen tot zo’n 30 GJ aan warmte, vergelijk met circa 900 m³ gas (opgave fabrikant).

Hoe werkt het?
De Ecolution Solo komt in plaats van uw huidige mechanische ventilatiebox en wordt aangesloten op de bestaande cv installatie. De warmtepomp levert continue 1,4 kW aan thermisch vermogen waardoor hij de bestaande HR ketel ondersteunt en in veel gevallen hoeft de bestaande HR ketel niets te doen. Het enige wat u moet doen is de nachtverlaging van 1 á 2 graden niet meer toepassen.

Kortom, deze ventilatiewarmtepomp is de perfecte oplossing om warmte terug te winnen. Bovendien een efficiënte manier van hergebruiken en daarnaast draagt het ventileren ook nog bij aan een gezond binnenmilieu! Meer inzicht in kosten? Bekijk dan het onderstaande rekenvoorbeeld.

 

Ecolution Solo mét of zonder abonnement. U kiest!

Wat krijgt u?
Omdat de Ecolution niet op de bestaande afvoer van de mechanische ventilatiebox kan worden aangesloten plaatsen wij een nieuwe afvoer die dampdicht en geluidsarm is. Ook sluiten wij het toestel aan op de bestaande cv installatie en regelen wij het toestel voor u in.

Kosten & subsidie
Bij ESNW heeft u de mogelijkheid om de Ecolution Solo los te kopen of in combinatie met een Ontzorgabonnement. En met subsidie voor warmtepompen wordt de prijs bij ESNW nog veel interessanter. Hieronder zetten we voor u de verschillen op een rij:

Ecolution Solo los kopen

 • Kosten € 3195
 • Inclusief plaatsing
 • Exclusief onderhoudsabonnement
 • Exclusief filters

Ecolution i.c.m. onderhoudsabonnement *

 • Kosten € 1600
 • Inclusief plaatsing
 • Inclusief Ontzorgabonnement **
 • Inclusief filters

Normale prijs: € 3195
Met subsidie slechts: € 2195

 
 

Normale prijs: € 1600
Met subsidie slechts € 600

* Abonnement met looptijd van 15 jaar
** Periodieke inspectie voor €21,50 per maand

 

Eerst meer lezen over de subsidieaanvraag? Check alles wat je moet weten hier. 

Ook belangrijk voor u

 • Direct cv-ketels vergelijken
  cv-ketels vergelijken
  Is het tijd voor vervanging van uw huidige cv-ketel omdat de technische levensduur is verlopen? Dan is het kiezen van een nieuwe ketel soms best lastig. Wij helpen u graag met het maken van die keuze en zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rij.