actie
Eenmalige onderhoudsbeurt van uw cv-ketel!

Liever geen abonnement? Geen probleem. Eenmalig onderhoud is bij ESNW ook zo geregeld! Meer weten over deze actie.

wachtwoord vergeten registreren

cv-ketel kopen of huren

Sandra en Julia spelen op vloer
Vragen? Zoek uw vestiging
Onze specialist kan u adviseren. Maak direct een afspraak!

Kopen of huren? Bij ESNW kunt u gewoon kiezen.

Een storing van de cv-ketel komt altijd ongelegen. Komt dit steeds vaker voor, dan kan het nuttig zijn om over vervanging van uw oude toestel na te denken. Een verouderd toestel werkt niet alleen minder goed, het is ook nog eens een stuk gevaarlijker!

Als de technische levensduur van de cv-ketel is verlopen dan kan het aanschaffen van een nieuw toestel een forse investering zijn... maar wel verstandig! Wij helpen u graag met het maken de keuze!

Uw cv-ketel vervangen kan voordelig zijn.

  • De technische levensduur is verlopen
  • De kosten voor reparaties en/of te vervangen onderdelen worden steeds hoger
  • Een oude cv-ketel is minder energiezuinig


Een nieuwe cv-ketel is een flinke investering. Koopt u een cv-ketel dan is het grote voordeel dat u direct de eigenaar bent van het toestel en alles dus zelf in de hand heeft. Wellicht laat uw portemonee een grote investering op dit moment niet toe. Dan is een cv-ketel huren bij ESNW ook een optie! Het maandelijkse huurbedrag dat u in dat geval betaalt is inclusief de kosten voor een onderhoudsabonnement (Totaal Comfort).

 

 

 

Waar moet u op letten?

Hoewel de cv-ketel een voorbeeld is van een apparaat in huis waar u normaal gesproken geen omkijken naar heeft, adviseert ESNW om met regelmaat juist wél de centrale verwarmingsketel te controleren. 

Hoe werkt mijn cv-ketel?

De installatie, die in de meeste gevallen op zolder, in de garage of in de bijkeuken hangt, lijkt op het eerste gezicht prima in orde. Helaas blijkt dat niet altijd het geval te zijn. Het is zeer nuttig zijn om uw cv-installatie eens te bekijken en te controleren. Mogelijk heeft u vanuit het oogpunt van kostenbesparing destijds niet gekozen voor een erkende installateur. Hoewel het niet zou mogen, komen onze installateurs en adviseurs nog te vaak situaties tegen die niet zonder risico's zijn en niet volgens de geldende NEN 3140 voorwaarden. ESNW wil gevaarlijke situaties voorkomen.

Eén van de voorbeelden van een gevaarlijke situatie is dat er gaten als gevolg van slijtage in uw rookgasafvoer kunnen ontstaan. Onderhoudsbezoeken kunnen dit soort mankementen, bijvoorbeeld door metingen, aan het licht brengen. Daarnaast zullen wij ook altijd adviseren om de rookgasafvoer gelijktijdig met de vervanging van uw oude verwarmingstoestel te vervangen. Benieuwd hoe slijtage van de rookgasafvoer eruit kan zien? Afbeeldingen downloaden.