wachtwoord vergeten registreren
Onderhoud cv-ketel
Vragen? Zoek uw vestiging

Waarom is onderhoud aan de cv-ketel noodzakelijk?

Hoe belangrijk is cv-ketel onderhoud? Dat er af en toe onderhoud gepleegd moet worden dat weten we, maar hoe vaak en waarom? Op het moment dat je geen onderhoudsabonnement hebt voor de cv-ketel, schiet het waarschijnlijk in het vergeethoekje.

Hoe vaak onderhoud?

De meeste cv-ketels vereisen minimaal tweejaarlijks onderhoud, maar het komt ook voor dat jaarlijks of driejaarlijks onderhoud noodzakelijk is. Wist je dat de fabrikant in zijn voorwaarden onderhoud eist om aanspraak te kunnen maken op de garantie?

Waarom onderhoud?

"We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: Veiligheid!" Oké, misschien denk je nu welke veiligheid? Wat kan er misgaan als ik geen of te weinig onderhoud laat uitvoeren aan de cv-ketel?

In een eerdere blog hebben we het al aangekaart dat er door achterstallig onderhoud brand kan ontstaan wat ontzettend gevaarlijk is! Dit is te voorkomen door periodiek onderhoud uit te laten voeren.

Voordelen van regelmatig onderhoud

  • Een kleinere kans op storingen. Door preventief onderhoud komen kleine defecten aan het licht die op den duur grote kosten met zich mee kunnen brengen. Denk aan lekkage die veroorzaakt kan worden door een doorgeroeste koppeling. Nu is het alleen een pakking (onderdeel van een cv-ketel), maar als je dit niet zou doen dan moet er na één of twee jaar een nieuwe aansluitpijp, printplaat, ventilator en/of pomp aangeschaft worden.
  • De juiste afstelling en controle op emissies (CO/ CO2), maar ook het luchttoevoerkanaal en rookgasafvoerkanaal worden beoordeeld met als gevolg dat de de kans op het vrijkomen van gevaarlijke stoffen tot een minimum beperkt wordt. Want wist je dat jaarlijks 11 mensen overlijden en honderden ongevallen zijn door de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging? Wel zo handig dat je dit in de gaten houdt.
  • Een zuinige ketel resulteert in minder gasverbruik en dus minder stookkosten!
  • Een cv-ketel die langer meegaat (langere levensduur).
Maak een afspraak voor onderhoud