wachtwoord vergeten registreren
Laagste prijs of betalen voor vakmanshap? Lastige keuze?
Vragen? Zoek uw vestiging

Over de toegevoegde waarde van een Uneto-Vni lid!

Wie overweegt om de verwarmingsinstallatie te vervangen laat zich in veel gevallen door de prijs leiden. Want wie kent er nou niet een ‘mannetje’ die voor een aantrekkelijke bedrag wel een keteltje bij u thuis kan ophangen? Eerlijk is eerlijk, toch? Energie Service Noord West  adviseert haar klanten om uiteindelijk over meer zaken na te denken.  

 

ESNW is ook Uneto-Vni lid

Want welke installateur de nieuwe installatie gaat plaatsen is niet geheel onbelangrijk als het om uw eigen veiligheid gaat. Bij het vervangen van uw cv-ketel en de daarbij horende rookgasafvoer kan er namelijk veel misgaan als dat niet op zorgvuldige en deskundige wijze gebeurd. U heeft ongetwijfeld de nare nieuwsberichten de afgelopen jaren voorbij zien komen.

Ook de overheid vindt dat er meer aandacht moet zijn voor de erkenning van vakmannen. Om consumenten een stukje zekerheid te geven vervult Uneto-Vni een belangrijke rol. Het gaat hier om een brancheorganisatie waar installateurs lid van kunnen worden. Dat lidmaatschap wordt getoond op hun website en zo weet u zelf als consument dat u écht zaken doet met een vakman en  tevens erkende installateur. Direct checken welke installateur bij u in de buurt in aangesloten bij Uneto-Vni.

Vul hier uw postcode in en zoek een installateur.

 

De betekenis van Uneto-Vni lid en erkend installateur

Maar wat zijn die toegevoegde waarden dan van een Uneto-Vni lid en wat betekent dat nou eigenlijk ‘zaken doen met een erkende installateur’?

Installaties en apparatuur moeten aan hoge eisen voldoen. Comfort, veiligheid en energiezuinigheid zijn van groot belang. Diezelfde hoge kwaliteitseisen gelden voor elektrotechnische producten, zoals wasmachines, drogers, computers en tv’s of zoals in ons geval; verwarmingsinstallaties (waaronder cv-ketels). Zaken doen met een bedrijf dat lid is van UNETO-VNI betekent dus kiezen voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap.

Kort samengevat!  Uneto-Vni leden:

  • zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
  • weten welke nieuwe producten er op de markt zijn
  • wat er technisch allemaal mogelijk is.
  • werken zij altijd volgens de meest recente technische eisen en wettelijke richtlijnen.
  • Vooral dat laatste is belangrijk als het gaat om uw veiligheid omdat u als consument over het algemeen niet weet wat wij onder ‘veilig’ verstaan.  Wij hebben daarvoor de nodige keurmerken en certificeringen in huis.


De belangrijkste van ESNW hebben wij daarom hieronder alvast voor u op een rij gezet.

Keurmerken én certificeringen

Kenteq certificering
In het verleden is besloten om ESNW als bedrijf te laten certificeren tot leerbedrijf voor onderhouds-/servicemonteur en servicetechnicus installatietechniek. Deze certificaten zijn in 1993 behaald en worden sindsdien jaarlijks getoetst. Met andere woorden, al onze monteurs hebben hun diploma op zak en worden geschoold door onze eigen praktijkopleider! Lees meer over onze Kenteq certificering.

SCIOS certificering
Het is verplicht om stookinstallaties eens in de zoveel tijd te laten inspecteren. Deze inspecties zijn niet alleen noodzakelijk, het bespaart uiteindelijk ook kosten. Goed onderhouden installaties verbruiken minder energie. De technische regelgeving voor inspecties wordt beheerd door Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties, afgekort SCIOS.

Wij zijn door SCIOS gecertificeerd voor keuring en onderhoud aan installaties. Dat houdt in dat onze medewerkers gecertificeerd zijn om een Periodieke inspectie (PI) en Periodiek Onderhoud (PO) uit te voeren. Tevens voeren wij een Eerste- of Bijzondere Inspectie (EBI) uit. Deze inspectie vindt eenmalig plaats bij de inbedrijfsstelling van een installatie of eerste keuring van de stookinstallatie.

OK CV
Het OK CV label is een landelijk keurmerk om u als consument een stukje zekerheid te bieden. Een keurmerk dat er voor moet zorgen dat u als consument zich beter bewust wordt van de werking van uw cv-installatie en bovendien ook besef krijgt op welke manier er te besparen valt in huis. Bovendien voert ESNW ook OK CV controles uit. Na afloop van zo’n bezoek ontvangt u van ons een beoordelingsrapport waarin u kunt lezen wat de technische staat van uw cv ketel is en hoe u (nog) beter, zuiniger en veiliger kan stoken. Vraag hier direct een OK CV bezoek aan.

Als u nog vragen heeft over onze kennis en werkwijze, belt u ons dan even?  072 – 5123134.

Op de website van Uneto-Vni kunt u ook meer lezen over:

Direct contact bij vragen

Ook belangrijk voor u

  • certificeringen & keurmerken
    ESNW hecht waarde aan kwaliteit. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze (aankomende) monteurs over een bepaald kennisniveau beschikken (en houden) en zij voldoen aan de noodzakelijke competenties voor het goed uitvoeren van hun vak. Benieuwd hoe wij deze kwaliteit waarborgen?