wachtwoord vergeten registreren
Gezond binnenklimaat
Vragen? Zoek uw vestiging

5 tips voor een gezond binnenklimaat

De 5 tips van ESNW voor een gezond binnenklimaat in de zomer. Lees de tips in deze blog!

Onze tips

Tip 1: Comfortabele temperaturen

Iedereen is anders, maar overal betekent dit een lichte bries in de zomer en een niet te hoge temperatuur in de winter. Het komt er op neer dat je even naar jouw ideale temperatuur moet zoeken. Tip: vergeet niet dat je lichaam gedurende je slaap afkoelt. Een koude omgeving vergroot het risico op neus- en keelproblemen.

Tip 2: Ventileer

Zorg voor frisse lucht door een raam of deur (deels) open te zetten. Ventileer je niet? Dan verdubbel je het risico op vermoeid- en lusteloosheid. Door twee- tot viermaal per dag te ventileren houd je de lucht in huis gezond.

Tip 3: Zonlicht in huis

Zonlicht zorgt voor verwarming van je woning, maar geeft je ook positieve energie! Zeg nou zelf, een zonnige dag geeft je toch veel meer energie dan zo’n grijze regenachtige dag? Aldus Velux, als het daglichtniveau verandert van onvoldoende naar voldoende, daalt het aantal mensen dat weinig energie heeft van 37% naar 21%.

Tip 4: Wees vocht voor

Vocht creëert schimmels die weer tot ademhalingsproblemen kunnen leiden of zelfs astma. Wees vocht op voor en zorg in iedere geval voor goede ventilatie om het vocht dat ontstaat goed af te voeren.

Tip 5: Zorg voor een goede nachtrust

Als je niet goed slaapt, kun je de volgende dag niet (goed) functioneren. Wat heb je nodig voor een goede nachtrust? Het is handig om de vier voorgaande tips in huis te verwerken. Verder zijn dat goede slaapomstandigheden dus comfortabele temperaturen, volledige duisternis en volledige rust. Uit onderzoek is gebleken dat men in een omgeving met deze factoren meer energie heeft. Jij bent klaar voor de ultieme nachtrust!